XXIª Romeria al Puig

salvem_el_puig_cartell

Un any més la plataforma “Salvem el Puig” convoca la XXIª Romeria a la mítica muntanya per tal de reivindicar la definitiva restauració de l’ermita gòtica del segle XIV que l’encimbella.

Com sabeu aquesta iniciativa la recolzen les entitats següents: Associació Amics de la Costera de Xàtiva, Associació la Sènia de Lloc Nou d’en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, parròquia de sant Pere de Xàtiva, l’Associació Cultural 9 d’Octubre del Genovés i Gent de la Torre d’en Lloris”.

El camí seguit des de fa vint anys fins ara no ha estat estèril ja que s’ha aconseguit a través de la conscienciació ciutadana pressionar les autoritats per tal que actuen a fi d’impedir la desfeta d’aquest símbol del nostre patrimoni artístic i cultural. En aquests moments l’edifici sembla consolidat en la seua major part, ara cal demandar que el monument siga recuperat en els seus elements arquitectònics i artístics més específics i així poder gaudir de la seua bellesa gòtica.

LA ROMERIA 2016 SERÀ:

Diumenge 10 d’abril 

Concentració per tal d’arribar a peu fins a la serra: 9.00 h ( Plaça de Bous de Xàtiva).

(Qui ho faja amb cotxe ha d’arribar per la carretera de la Torre, començant l’ascensió a les 9.30 h). Allí es trobaran les marxes que venen de Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les canyes que tant faciliten la pujada i la baixada a la muntanya.

Cal portar esmorzar.

Es repartirà mistela i mona de Pasqua.

Com sempre es llegirà el manifest oficial que enguany estarà a càrrec de l’Associació Amics de la Costera de Xàtiva.

La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina.

Comments are closed.

Post Navigation