Cine d’estiu: Da hong deng long gao gao gua

Continuant amb el cicle de Cine d’Estiu 2015, pel·lícules en versió original subtitulades en valencià, el proper dijous 16 de juliol, a les 21:45h al Poli de Novetlè, projectarem Da hong deng long gao gao gua (Alceu la llanterna roja).

Llanterna roja

 

Da hong deng long gao gao gua (Alceu la llanterna roja)
Any: 1991
País:Xina
Director: Zhang Yimou

Actors: Gong Li, Ma Jingwu. He Caifei, Cao Cuifeng

Comentari: En els anys 20 del segle passat, la poligàmia estava encara vigent a la Xina (almenys en la classe alta). La jove Songlian (magníficament interpretada per Gong Li) es veu forçada a ser la quarta esposa d’un ric propietari i ha de adaptar-se a les regles d’aquest ambient tens, incloent les relacions amb les altres esposes. Amb una bella posada en escena, amb llocs i vestuaris realçats per una magnífica fotografia, Alceu la llanterna roja és la tercera i més notable obra mestra resultat de la col·laboració entre el més destacat director xinès, Zhang Yimou i l’actriu xinesa més coneguda, Gong Li (els altres films són Sorgo roig i Ju Dou). D’aquesta pel·lícula s’ha dit que seria un film que hauria filmat Bergman i també que és una al·legoria de la lluita de l’individu contra les lleis de l’estat (va ser censurada per les autoritats xineses durant un temps).

http://www.sensacine.com/peliculas/pelicula-2137/trailer-19241374/

 

L’entrada és gratuïta per a tots els públics, i com sempre, el bar del Poli estarà obert. Podeu dur l’entrepà o comprar-lo allà, així com qualsevol refresc.

 

Comments are closed.

Post Navigation